dissabte, 7 de gener del 2012

ELS MAGS D'ORIENT TAMBÉ PASSEN PER MALLA


La nit estrellada del 5 de gener de 2012 els 3 Mags d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar van passar per Malla. Com cada any se sol fer des dels anys 70 (s. XX), Malla va viure una nova edició màgica de la Nit de Reis, on la caracterísitica principal sol ser, en aquest poble petit rural, la proximitat, és a dir, la possibilitat que tots els nens puguin tocar les barbes dels reis i enraonar una estona amb ells.

Eren les vuit del vespre tocades, va arribar el primer representant reial. La Cartera Reial va recollir les cartes dels infants de Malla a la Placeta de l'Església. Tot seguit, mitja hora més tard, arribaren amb un tractor els Reis d'Orient. Anaven acompanyats dels tradicionals teiers que il·luminaven el camí amb la claror del foc, i la formació musical de la capçalera amb caixa, bombo, platerets i tarota.

Un cop arribaren a l'església de Sant Vicenç, foren rebuts amb la tonada de "El Noi de la Mare" interpretada amb flabiol i tamborí de cordes per un músic mallenc vestit de pastoret català. Tot seguit, l'Alcalde, Lluís Muntal, feu la benvinguda a Ses Majestats, i aprofità l'avinentesa per saludar el flamant nou rector de Malla, mossèn Josep Molist. Després, el Rei Blanc, Melcior, va agrair la benvinguda del Poble de Malla, va desitjar que l'any nou, el 2012, fos un any pròsper per a tota la comunitat.

En acabat, es passà a fer el lliurament de regals als infants, una trentena enguany. I per finalitzar l'acte es va fer la tradicional llançada de caramels a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada